TRAININGEN

Aandachtstraining (MBSR)

De aandachtstraining is 35 jaar geleden ontwikkeld door John Kabat Zinn en is in Nederland ook bekend als Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training.

Wat is het programma van de training?
Deze 8-weekse training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een oefendag. Tijdens de training ga je werken aan het ontwikkelen van opmerkzame aandacht om bewuster aanwezig te zijn in dit moment. Om deze vaardigheid te ontwikkelen maak je gebruik van Mindfulness technieken zoals zit- en loopmeditatie, bewegen met aandacht en de body scan (een liggende aandachtsoefening). Dit alles wordt ondersteund door praktisch toepasbare theorie.

Tussen de bijeenkomsten door ga je thuis actief aan de slag met deze oefeningen en opdrachten uit het werkboek. Tijdens de bijeenkomsten worden de ervaringen bij het oefenen en de opdrachten uitgebreid besproken.

Voor wie is de training bedoeld?
De training is voor iedere volwassene geschikt die in zijn of haar eigen tempo wil werken aan persoonlijke ontwikkeling en welzijn. 

Maar ook als je vragen hebt die gaan over de druk(te) die je ervaart in het dagelijks leven en je meer wil genieten. Een verstoorde werk -privé balans waarbij ‘werk’ ook de zorg voor het huishouden en kinderen mag zijn. Wanneer je stress wilt voorkomen of minder wilt piekeren. Of wanneer je merkt dat je minder focus hebt en minder effectief op je werk bent dan je zou willen.

Wat kost het?
De training kost 450,-. Dit is inclusief: een intakegesprek, 8 bijeenkomsten van 2,5 uur, een oefendag van 10.00 - 16.00 uur (incl. lunch), meer dan 100 pagina's cursusmateriaal, audiobestanden en een evaluatiegesprek.

Ervaringen van deelnemers

Helma: 'De aandachtstraining bij Martijn heb ik als zeer positief ervaren! Het heeft mij dichter bij mezelf gebracht en heb meer rust ervaren in het dagelijks leven. Door elke dag te oefenen zorg ik goed voor mezelf en doe ik meer dingen met aandacht!
Reinhard: 'Ik heb geleerd om meer en bewuster met mezelf om te gaan, meer te leven in het moment en mindfulness heeft me gebracht tot meer acceptatie van wie ik ben. Martijn heeft me daarbij goed begeleidt. Een begeleider die rust en aandacht voor je heeft en die vooral kijkt wat echt bij je past. Kortom een aanrader.'

Stiltedagen, workshops en themabijeenkomsten

Stiltedagen

De stiltedagen zijn bedoeld voor reflectie en verdieping van de beoefening van Mindfulness. 

Het wordt door deelnemers als prettig ervaren om af en toe weer een dag met anderen Mindfulness te beoefenen. 

De dag verloopt grotendeels in stilte en het programma bestaat uit verschillende Mindfulness oefeningen. 

Voor deelname aan stiltedagen is het advies om al eerder een 8-weekse aandachtstraining te hebben gevolgd.

Mocht je je aan willen sluiten bij een stiltedag, dan ben je van harte welkom om je aan te melden. 

Workshops

Workshops kunnen georganiseerd worden voor verschillende doelen. 

Bijvoorbeeld om kennis te maken met Mindfulness. Om specifiek een thema aan bod te laten komen. Dat thema kan bijvoorbeeld onderdeel uitmaken van een doelstelling die u heeft als organisatie. En u wilt op dit thema wat extra verdieping aanbieden aan uw medewerkers. 

U kunt daarbij denken aan onderwerpen als: omgaan met veranderingen, empathisch luisteren, omgaan met werkdruk, samenwerken in teams. 

Neem vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Themabijeenkomsten

Er zullen ook themabijeenkomsen georganiseerd gaan worden. Je kunt hierbij denken aan een themadag rondom een specifiek onderwerp zoals: compassie en vriendelijkheid, bewegen met aandacht, de impact van on- en offline zijn e.a..

Alle themabijeenkomsten worden ruim van te voren bekend gemaakt via de nieuwsbrief en op de website.

Deelname

Als je wilt deelnemen aan een van de activiteiten van het Centrum voor Mindfulness dan kun je dat kenbaar maken via het contactformulier.
Share by: